Recap outdoor-competitiedag 1

Afgelopen zondag begon voor Flying High de buitencompetitie. Doordat het heel vroeg in maart was, was er weinig buiten getraind, maar gelukkig was het weer wel heel gunstig.

Game 1: Om 10.30 begon onze eerste wedstrijd tegen WAF – Wageningen Ultimate Frisbee. Deze ploeg kenden we nog van de indoorcompetitie, waar wij van dit team verloren. In deze wat winderige omstandigheden konden wij in de eerste helft met veel succes onze zone oefenen, helaa…s waren wij zelf ook nog niet helemaal scherp en zo stond het na 35 minuten pas 3-1. Na rust hielden we de voorsprong vast tot 8-8, toen kwam WAF net op tijd erop en erover. Maar een 8-10 verlies was tegen deze goede ploeg al een enorm mooi resultaat. Les van de wedstrijd: Na een layout lijkt een pet heel erg op een frisbee.

Game 2: In de tweede wedstrijd tegen R’damnit Ultimate Frisbee Rotterdam begonnen we zwak. Vooral aanvallend maakte we onze kansen niet af. En R’damnit strafte dat resoluut af. Met een 0-7 stand na 35 minuten konden we gelukkig vlak voor rust ons eerste punt bijschrijven. In de tweede helft was er meer geloof en beter aanvallend spel. We kwam terug tot 6-8, maar toen vond R’damnit een gat in onze verdediging, wat ze slim gebruikten en uitliepen tot 6-12. Les van de wedstrijd: Het is nooit te laat voor een come-back.

Game 3: Omdat E.S.F.V. Vertigo – Ultimate Frisbee Eindhoven alles had gewonnen, was de laatste wedstrijd niet meer belangrijk voor de eindstand, wij zouden degraderen. Maar we wilden laten zien dat we ook tegen de kampioen van de divisie iets in te brengen hadden. Aanvallend was dit onze beste wedstrijd van de dag en we gingen heel lang gelijk op. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Vertigo met een andere zone-verdediging, waar wij moegestreden niet doorheen kwamen, maar een 11-15 nederlaag was weer een enorm mooi resultaat tegen deze goede ploeg. Les van de wedstrijd: De ene zone is de andere niet.

Drie leuke wedstrijden, goed gespeeld, maar ook zeker genoeg aanknopingspunten voor de trainingen van de komende weken. Daarna gaan we het een divisie lager nog een keer proberen. #wearehavingkoekjesforlunch

2018_Outdoor_Dag1