Flying High kampioen!

Flying High 1 is op zondag 1 maart 2020 indoorkampioen geworden van Divisie 3B en heeft daarmee voor het komende seizoen promotie naar Divisie 2 afgedwongen. Ook Flying High 2, met daarin het opkomend talent, was vooraf nog in de running voor promotie. Helaas wisten zij de cut in de knock-outs niet te halen, maar haalden in het vervolg wel alles uit de kast om zo op een knappe 4e plek in de poule te eindigen.

In Wageningen trad Flying High 1 eerst tegen Ultimus Prime uit Den Haag aan. Al snel bleek dat ze hadden geleerd van de eerdere ontmoeting dit seizoen, want UP bleef tot halverwege knap in de buurt. Met een andere stijl van verdedigen, wist Flying High meer druk op de worpen te zetten, waardoor er fouten werden gemaakt. Met 15-6 werd een plek in de kampioenspoule uiteindelijk toch overtuigend veilig gesteld.

Tegelijk speelde ook Flying High 2 zijn knock-out wedstrijd tegen de Almere Spinners. Na een stroeve start werd al snel tegen een onoverbrugbare achterstand aangekeken. Ondanks dat ze slechts met vijven waren, schroefde ze de energie op en wisten, door sterk terug te komen, met goede moed aan de rest van de dag te beginnen. Na het 8-15 verlies, waren ze wel gedwongen tot het spelen van de plaatsen 4 tot 6. Met twee sterke wedstrijden wisten de jonge mannen in het vervolg plek 4 veilig te stellen, een prima resultaat en één met perspectief voor de toekomst.

In de kampioenspoule moest eerst gewonnen worden van AUC5 uit Amsterdam, dat zijn eerste wedstrijd reeds had verloren. Het was duidelijk merkbaar dat AUC vocht voor zijn laatst kans, want tot twee keer toe zag Flying High zijn opponent van een marge langszij komen. In de slotfase kon er toch een beslissend gaatje geslagen worden en met een 13-11 winst was het op naar de finale.

In die finale vormden de Spinners de laatste horde tot het kampioenschap. Er stonden twee teams op het veld die tot op het bot gemotiveerd waren om de titel binnen te slepen. En in de spannende pot leverde dat dan ook vuur en temperament, zeker in de eerste helft van de wedstrijd. Nadat de storm wat was gekalmeerd bleek Flying High over de meeste energiereserves te beschikken. Want ondanks dat de Spinners bij bleven, wist de Tilburgse formatie goed door te drukken. En met een 12-10 overwinning was het kampioenschap een feit! Met in totaal slechts één verloren wedstrijd werd een goed indoorseizoen dus in stijl afgesloten met een beker.

Tijd om het rustig aan te doen is er echter niet, want het outdoor seizoen begint nog dezelfde maand. Op 22 maart mag Flying High aantreden in de Divisie 2 tegen opnieuw Den Haag, Veenendaal en Rotterdam.

FH_20200301