Randstad competitie 2021

Na een jaar zonder competitie, één enkel vriendschappelijk uitje naar Eindhoven daar gelaten, mochten we eindelijk de wei weer in om onze kwaliteiten te meten met andere ultimate verenigingen uit Nederland. Afgelopen zondag 5 september was de start van de randstad competitie in Almere. En gezien alle perikelen was het toernooi volgeboekt met het maximum van 20 teams verdeeld over 15 verenigingen, vol met top op het bot gemotiveerde spelers. Flying High heeft het vorig jaar goed gedaan met een 5e plek en dat willen ze deze editie natuurlijk evenaren! 

En de start was voortvarend, want de eerste twee wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen.  Zowel Vertigo uit Eindhoven als Dizziness uit Groningen hadden moeite om door de verdedigende zone heen te breken. Omdat wij heel weinig foutjes maakten, werd vrijwel elke turn-over omgezet in een score. Tot tweemaal toe werd de wedstrijd dan ook voor het eindsignaal beslist. Ondanks de oplopende scoreverschillen bleef het spel verzorgd en geconcentreerd. 

De andere twee duels zouden van een ander kaliber zijn, zo was de verwachting. Na de pauze mochten we aantreden tegen MUG uit Haarlem. Helaas waren we behoorlijk onzorgvuldig en al snel kwamen we een paar puntjes achter. Met hard werken wisten we ons tot twee maal toe terug te knokken in de wedstrijd. Maar de gretigheid zorgde opnieuw voor slordigheden, waardoor de tijd in ons nadeel zorgde voor nog meer foutjes en er uiteindelijk een groter verschil op het scorebord stond dan de wedstrijdverhoudingen hadden doen vermoeden.

Enigszins teleurgesteld over het vertoonde spel, werd er desondanks toch vol energie begonnen aan de laatste wedstrijd van de dag, tegen de op papier sterkste tegenstander Force Elektro uit Delft. Flying High begon voortvarend en leek de schroom van zich af te hebben geworpen. Uiterste geconcentreerd werd punt na punt gespeeld, kon de voorsprong tot 7-7  vastgehouden worden. Daarna zag je dat de reserves van de Delftse studenten net iets dieper reikten, want met een korte eindsprint wisten zij toch de winst voor onze neus weg te kapen. 

Terugkijkend naar de gehele competitiedag; mooi weer, leuke wedstrijden, super sfeer, maar vooral een bruisende energie omdat we weer los mochten in competitieverband. Volgende competitiedag staat gepland voor 26 september, waarop Flying High vol aan de bak zal moeten om zich voor de finaledag te plaatsen in de top 10.