Over Flying High

Flying High is ontstaan uit een opdracht voor de vervangende dienstplicht van oprichter Peter van Rijen op het sportcentrum van de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg. Eén van de opdrachten was een ‘nieuwe’ sport promoten en op het sportrooster zetten. In juni 1988 deed Peter mee aan een toernooi (het ‘allrounders toernooi’, een toernooi tussen de verenigingen in ‘rare’ sporten) waarin onder andere ook Ultimate Frisbee werd gespeeld. Men kende de regels niet echt (behalve dan van een folder) maar toch bleek het meteen een leuk en speelbaar spelletje.

Zodoende begon Peter in augustus 1988 met het geven van frisbeetraining. Zijn kennis haalde hij uit een frisbeeboekje van de bibliotheek en uit zijn achtergrond als gymleraar. Verschillende oefeningen vanuit het basketbal en voetbal werden met een frisbee gedaan en al snel was er een enthousiaste groep mensen. Na het spelen van een demonstratiewedstrijd tegen Vertigo Eindhoven besloten de Tilburgers om in 1989 voor het eerst mee te doen aan een toernooi, het NBK in Arnhem. Op dat moment werd de naam gekozen en het logo ontworpen. Ze speelden zeker niet onverdienstelijk voor zo’n onervaren team en werden 27ste van de 36 teams. Het enthousiasme groeide en een ‘echte’ frisbeeclub was geboren in Tilburg.

Momenteel is Flying High een actieve, kleine vereniging maar is vast en zeker van plan hier verandering in te brengen! We hebben regelmatig contact met o.a. de Gemeente Tilburg en Tilburg University om de sport Ultimate Frisbee weer breder onder de aandacht te brengen in Tilburg. Wij richten ons dan ook in eerste instantie op studenten en volwassenen. In de Nederlandse competitie draaien we normaliter mee in de middenmoot, maar soms stijgen we boven onszelf uit. De indoorcompetitie 2014-2015 zijn we zelfs geëindigd als 8e van Nederland! Kom jij ons helpen om dat kunststukje nog eens te herhalen?

2018_Outdoor_Dag1